אם אתם רוצים להעמיק את תרגול היוגה שלכם ולהיטיב עם אנשים אחרים, לסגל אורח חיים, לבנות קריירה מספקת ולחיות את החיים שמגיע לכם באמת. אם אתם רוצים לעזור לאנשים נוספים להגיע לחיים בריאים, מלאים ומאוזנים- קורס מורים ליוגה מיועד במיוחד עבורכם!
יוגה היא הרבה מעבר לתרגול של פעילות- זוהי דרך חיים הוליסטית, צורת מחשבה ואופן בריא לחוות את החיים. מורה ליוגה הוא מורה לחיים שלוקח את תלמידיו, צעד אחר צעד, מלווה, תומך ובעיקר מאפשר להם להתחבר לעצמם ואל העולם.
ללמד יוגה היא אמנם הדרך המושלמת לקריירה מבטיחה, אבל לא פחות מכך, זוהי שליחות! 64 מפגשים שבועיים, בני חמש וחצי שעות כל מפגש, הכוללים לימודים עיוניים ומעשיים, לאורך פרק זמן של שנתיים זה מסלול ההכשרה המקנה לכם תעודת הוראה מטעם ארגון מורי היוגה ומאפשר לכם אח"כ ללמד יוגה איפה שתבחרו.
על הקורס
קורס מורים ליוגה מיועד לאנשים שרוצים להעמיק את האחיזה שלכם בעולם היוגי הנפלא, אנשים שרוצים לשפר את התרגול שלהם, להבין בצורה רחבה יותר את המהות שמאחורי התרגול ואנשים שרוצים להעביר את הידע הלאה.
קורס מורים ליוגה הוא תוכנית לימודים דו שנתית, כאשר השנה הראשונה מיועדת להעמקת הידע, בעוד השנייה מהווה מסלול הכשרה לתעודת הוראה ומעניקה את הכלים ללמד.
הקורס עצמו עשיר, ושופע וכולל תכני לימוד בודהיסטיים, מדיטטיביים, ללימודי אנטומיה, פיזיולוגיה ועוד. במסגרת הלימודים יילמדו גם המבואות והבסיס התיאורטי של הדברים, במטרה להעניק את הרקע הנדרש.
צוות ההוראה של הקורס מונה רשימה ארוכה של אנשי מקצוע שהקדישו את חייהם למחקר, תרגול ופיתוח. המסירות, המחויבות ושנות הניסיון הרבות מהווים את המארז השלם עבור סטודנטים שרוצים להעמיק את הקשר שלהם עם עולם היוגה, למצוא את עצמם בתוכו ולהתפנות אל הנתינה לאחר.
הקורס מוכר ע"י ארגון מורי היוגה הישראלי, כאשר בסיומו תתקבל תעודה שתאפשר לעסוק בתחום, כך גם האפשרות לעבוד באחד מסניפי פראנה יוגה.
קורס המורים מורכב משני שלבים – שנה אחת כהעמקה, שנתיים לתעודת הוראה.
מבנה הקורס: כ 64 מפגשים חד שבועיים, במהלך שנתיים. כ 350 שעות
משך המפגשים: כחמש וחצי שעות.
המפגשים יהיו בנויים משני חלקים: אימון, ולמידת הגוף. עם קורס תיאורטי בהנחיית מורים מקצועיים בתחומם.
צפו במורי היוגה שלנו בפעולה
נושאי הקורס
הרקע להופעת הבודהיזם בהודו העתיקה: מה חידש הבודהה?
מהי העצמיות? האם "יש אני" או "אין אני" או האם השאלה בכלל רלוונטית?
ארבע האמיתות האצילות: חוסר סיפוק וסבל, מקור חוסר הסיפוק והסבל, הפסקת חוסר הסיפוק והסבל והדרך להפסקת הסבל.
איך פועלת התודעה האנושית? (נכיר את המודל הבודהיסטי של "חמשת המצרפים").
מה הקשר בין היאחזות לסבל?
התרגול הבודהיסטי: החוויה האנושית היא השדה בו אנחנו מתרגלים.
מהי תשומת לב (מיינדפולנס)? איך מפתחים תשומת לב ולמה האיכות הזו מועילה לשיחרור התודעה.
תשומת לב לגוף כבסיס לתרגול המדיטטיבי.
מצבי תודעה מיטיבים וכאלו שאינם מיטיבים: איך עובדים עם רגשות מכאיבים?
מחשבות: מה עושים איתן?
תכנית הלימודים
שנה א'
הקורס מיועד לאלו המעוניינים להעמיק בתרגול היוגה ולאלו המעוניינים להיות מורים ליוגה. מתאימים לקורס אלה שיש בהם תשוקה לדבר, ורצון כנה להכניס את היוגה עמוק לתוך החיים.
באימון יוגה חווית ה"עצמי" מתרחבת ומעמיקה. ככל שאנו מתרגלים יותר זמן, יותר לעומק, ובאופן מגוון יותר כך אנחנו מרחיבים את גבולות עצמנו. בתוך הגוף מתקיימת כל החכמה האנושית: הרגש, התובנה, ההתפתחות, ההבראה, ולא פחות מאלה – הנדיבות.
- במהלך המפגשים יועברו הכלים לפתוח אימון אישי עצמי ועצמאי.
- הבנת המבנים התנועתיים של תנוחות היוגה השונות: פרוק, דיוק, ביצוע והתאמה אישית
- הבנה של הגיון ברצף של ויניאסה (רצף של שיעור) , בניית שיעור חכמה, יצירת אימון אפקטיבי
- קורס אנטומיה. מורה צאלי רייכרד, פיזיותרפיסט
- היכרות ראשונית עם ההקשר התרבותי, היסטורי שממנו מגיעה היוגה
- מבוא לבודהיזם, והרקע הבודהיסטי שבתוכו התפתחה היוגה. מורה דר' קרן ארבל
- פראנימה – אימון נשימה
- מבוא למדיטציה
שנה ב'
כשלמדתי בפעם הראשונה בקורס מורים ליוגה עשיתי זאת לא כדי ללמד אלא כדי להעמיק. התחלתי ללמד כי הבנתי שמחויבות לאחרים, למתאמנים שלי, תהדק את הקשר שלי לאימון. כמורה גיליתי את הסיפוק כשאל מול עיני מתחולל אצל מישהו אחר שינוי, שיפור.
לשנה השניה מגיעים אלו שיש בהם תחושת שליחות להשתמש ביוגה ככלי של נתינה לאחרים. עם מחויבות לאימון אישי יומיומי ועם נכונות ללמוד.
- במהלך המפגשים יוענקו כלים להנחיית תנועה, שימוש בשפה ובמגע.
- היכולת להתבונן באחר ולזהות את מאפייני האימון שלו, היכולת לעזור
- בניית סוגי אימון שונים בעלי אפיוניים שונים ומכווני מטרות מגוונות
- קינזיולוגיה, תורת התנועה
- מבוא להינדואיזם וההקשר התרבותי הגותי של יוגה
- מבוא ליוגה סוטרה של פטנג'לי
- פראנימה
- מדיטציה
מורי היוגה בקורס
ד"ר קרן ארבלמתרגלת, חוקרת וחיה את הדרך הבודהיסטית מזה 17 שנים, אז פגשה לראשונה את מדיטציית הויפסנא בהודו. מאז למדה ותרגלה עם מורים רבים במסורת הבודהיסטית בארץ ובעולם, במסגרת ריטריטים ותקופות התבודדות ארוכות. בשנים האחרונות מלמדת פילוסופיה ופסיכולוגיה בודהיסטית באוניברסיטת תל אביב ומנחה מפגשי לימוד ותרגול של הדרך הבודהיסטית בעמותת תובנה ובמסגרות נוספות. קרן כתבה את עבודת הדוקטורט שלה על התיאוריה של המדיטציה בבודהיזם המוקדם. הקורס יציע מפגש מעמיק עם האספקטים ההגותיים והמדיטטיביים של הדרך הבודהיסטית. נעמיק את הבנתנו ברעיונות המרכזיים לדרך שהתווה הבודהה לחופש ושיחרור. בכל מפגש נלמד ונתרגל מדיטציה, נקרא מתוך דרשותיו של הבודהה ("סוּטוֹת") ונשוחח על נושאים מרכזיים בפילוסופיה ובתרגול הבודהיסטי. |
שאלות ותשובות – מורים עונים על יוגה