מצרכים:
2 כוסות אורז אדום שטוף ומושרה למשך 1-2 שעות.
5 גבעולי בצל ירקו קצוץ- כולל החלקים הירוקים.
1/2 חבילת כוסברה טרייה קצוצה
3 סמי שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
3 כפות שמן זית
50 גרם חמוציות ללא סוכר
1/3 כפית מלח
1/3 כפית כמון טחון
5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל הירוק בשמן + ג'ינג'ר
ולהוסיף מיד את האורז המושרה והמסונן לתוך סיר כבד, לבחוש על להבה בינונית עד שהגרגירים עטופים בשמן ובבצל.
לצקת בזהירות את המים הרותחים, להנמיך להבה ולכסות הסיר, לבשל כ- 25 דקות עד שהנוזל נספג כמעט או לגמרי, להסיר את המכסה.
לפזר כוסברה, כמון, חמוציות ולכסות במגבת שמעליה מכסה הסיר.
לתת לנוח- חצי שעה עד שעה תלוי בדחיפות ההגשה.
להסיר המכסה והמגבת בתנועת קיפות- רצוי בכף עץ, לערבב בעדינות כדי שהכמון והחמוציות יהפכו לחלק מהמאכל, לבדוק את מידת המליחות ואם צריך לתקן תיבול.