8:00-21:00
ימי פעילות א’-ה’ בימי ו’: 8:00-14:00
סניף: תל אביב, שדרות בן גוריון 79 סניף: גבעתיים, ויצמן 19 (קומה 3)

אורז אדום בנוסח תאילנדי/ מאת שרה ז'אן

מצרכים:

2 כוסות אורז אדום שטוף ומושרה למשך 1-2 שעות.

5 גבעולי בצל ירקו קצוץ- כולל החלקים הירוקים.

1/2 חבילת כוסברה טרייה קצוצה

3 סמי שורש ג'ינג'ר טרי מגורר

3 כפות שמן זית

50 גרם חמוציות ללא סוכר

1/3 כפית מלח

1/3 כפית כמון טחון

5 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

לטגן את הבצל הירוק בשמן + ג'ינג'ר

ולהוסיף מיד את האורז המושרה והמסונן לתוך סיר כבד, לבחוש על להבה בינונית עד שהגרגירים  עטופים בשמן ובבצל.

לצקת בזהירות את המים הרותחים, להנמיך להבה ולכסות הסיר, לבשל כ- 25 דקות עד שהנוזל נספג כמעט או לגמרי, להסיר את המכסה.

לפזר כוסברה, כמון, חמוציות ולכסות במגבת שמעליה מכסה הסיר.

לתת לנוח- חצי שעה עד שעה תלוי בדחיפות ההגשה.

להסיר המכסה והמגבת בתנועת קיפות- רצוי בכף עץ, לערבב בעדינות כדי שהכמון והחמוציות יהפכו לחלק מהמאכל, לבדוק את מידת המליחות ואם צריך לתקן תיבול.

שיחה מהירה

צור קשר





      

    קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני
    סניף גבעתיים
    סניף תל אביב