עוגת שוקולד-קוקוס טבעונית

 ממש טעימה וקלה להכנה

לפני הכל לחמם את התנור ל 180

1. לערבב בקערה את החומרים היבשים:

1.5 כוסות קמח שיבולת שועל לראות שהוא דק דק (בעיקרון אפשר לעשות עם כל סוג של קמח- חיטה מלא, כוסמין ועוד… או לערבב שני סוגי קמחים, עשיתי פעם גם כוס קמח שיבולת שועל וחצי כוס קמח אורז גם יצא טוב!)

2 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

חצי כוס אבקת קקאו

2. לערבב בקערה את החומרים הרטובים:

2 כפות שמן קוקוס מהולות בחצי כוס מים חמימים – לערבב קודם עד להמסה (למי שאין שמן קוקוס אפשר לשים חצי כוס שמן לא משנה איזה)

1 כף טחינה גולמית

1 כוס סוכר חום

1 כוס חלב קוקוס

3. להמיס: (רצוי בשיטה הבאה: להציב קערת זכוכית על סיר עם מים רותחים על הגז, אש קטנה,  לוודא שאין מגע  ישיר בין הקערה למים בסיר, וכל פעם לערבב עד להמסת השוקולד, למי שמתעצל אפשר גם בתוך סיר ישירות על הגז…)

 50 גרם שוקולד מריר

חצי כוס חלב קוקוס.

4. לצנן קצת את תערובת השוקולד המומס ולהוסיף לקערת החומרים הרטובים, לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

5. להוסיף לקערה את תערובת החומרים היבשים ושוב לערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה, לא לערבב יותר מדי אחרת העוגה תהיה קשה ודחוסה. התערובת אמורה להיות עיסתית נוזלית. אם לדעתכם יצאה נוזלית מידי- אפשר להוסיף עוד קצת קמח.

6. שמים את התערובת בתבנית משומנת (אפשר תבנית מלבנית, אני אפיתי בתבנית עגולה מס' 26)

אופים 30-40 דקות עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים יבשים.

7. מכינים ציפוי- להמיס (כמו שציינתי קודם) 50 גרם שוקולד מריר ו 5 כפות חלב קוקוס , מצננים קצת בצד,כשהעוגה קצת התקררה יוצקים עליה את הציפוי. אפשר לקשט בשבבי קוקוס.

בתאבון!!!!

שרית דוד – קורס המורים של פראנה עם ראם הראובני 2012

עוד הצעה- מי שנמנע מקקאו יכול לעשות את אותה העוגה עם אבקת חרובים, ניסיתי פעם ויצא מאוד טעים!!!!!


    שיחה מהירה

    צור קשר





        

      קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני