אורז אדום בנוסח תאילנדי/ מאת שרה ז'אן

מצרכים:

2 כוסות אורז אדום שטוף ומושרה למשך 1-2 שעות.

5 גבעולי בצל ירקו קצוץ- כולל החלקים הירוקים.

1/2 חבילת כוסברה טרייה קצוצה

3 סמי שורש ג'ינג'ר טרי מגורר

3 כפות שמן זית

50 גרם חמוציות ללא סוכר

1/3 כפית מלח

1/3 כפית כמון טחון

5 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

לטגן את הבצל הירוק בשמן + ג'ינג'ר

ולהוסיף מיד את האורז המושרה והמסונן לתוך סיר כבד, לבחוש על להבה בינונית עד שהגרגירים  עטופים בשמן ובבצל.

לצקת בזהירות את המים הרותחים, להנמיך להבה ולכסות הסיר, לבשל כ- 25 דקות עד שהנוזל נספג כמעט או לגמרי, להסיר את המכסה.

לפזר כוסברה, כמון, חמוציות ולכסות במגבת שמעליה מכסה הסיר.

לתת לנוח- חצי שעה עד שעה תלוי בדחיפות ההגשה.

להסיר המכסה והמגבת בתנועת קיפות- רצוי בכף עץ, לערבב בעדינות כדי שהכמון והחמוציות יהפכו לחלק מהמאכל, לבדוק את מידת המליחות ואם צריך לתקן תיבול.


    שיחה מהירה

    צור קשר





        

      קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני