מתכון לממרח שעועית

אלטרנטיבה מעניינת,מגוונת ובריאה לתהייה התמידית "מה לשים בסנדוויץ'"

מה?

500 גר שעועית (לבנה או אדומה, איך שמתחשק)

שום ובצל קצוצים דק (כמה שאוהבים,אם אוהבים…)

שליש כוס שמן זית

טחינה גלמית מלאה

מיץ לימון

מלח ופלפל וכל תבלין אחר לפי הטעם

אופציות שדרוג- הוספת שורשים כגון שורש פטרוזיליה/גזר/סלרי לסיר הבישול

איך?

משרים את השעועית ללילה (כ12 שעות). לקיצור משך ההשרייה/זמן בישול אפשר להשרות עם מים רותחים ולהחליף מים בתדירות גבוהה.

מבשלים את השעועית והשורשים (אם בחרנו להוסיף) עד שהיא רכה מאוד,מסננים (אפשר לשמור חלק מהמים להכנת הממרח) וטוחנים במעבד מזון.

 מוסיפים את בבצל/שום/גזר/שורשים למיניהם, מיץ לימון ושמן זית או טחינה (אפשר ורצוי  גם וגם) עד לקבלת מחית אחידה

תמיד אפשר להוסיף עוד שמן/מי בישול/מים רגילים אם המרקם סמיך מידי או עוד טחינה אם דליל- לכן חשוב להוסיף בהדרגה את הנ"ל

להגשה יפה-

אפשר לשמור חלק מהשעועית ולסדר בצלחת ניגוב כמו חומוס, עם פטרוזיליה קצוצה מעל ושמן זית

(טיגון קל של הבצל ולשים מעל הופך את המתכון אולי לטעים יותר אבל בריא פחות…שירה לא בעד לטגן שום דבר ואף פעם אבל יודעת שזה קיצוני…..  )

בתיאבון ולבריאות

מתכון באדיבות שירה האהובה מסניף גבעתיים


    שיחה מהירה

    צור קשר





        

      קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני